5 Kasım 2008 Çarşamba

siyah ve beyaz (pasta)


tarifini keziban yengemden aldığım müthiş bir pasta (teşekkür ederim yengecim). yiyenler genelde nasıl yapıldığını çözmeye çalışıyor ve dayanamayıp soruyor: 

- "arasındaki kakaolu bisküvi değil mi?"
- "evet"
- "ama değişik bişey var bunda?!?!?"

hatta "arasında dondurma mı var?" diye soran bile oldu. tarifine gelirsek:

malzemeler

* 4 yumurta
* 1 bardak şeker
* 1 bardak nişasta
* 1/2 bardak un (yaklaşık iki kaşık da yeterli olabilir.)
* 1 paket kabartama tozu
* 1 paket kakaolu bisküvi (kare şeklinde olanlardan)
* 1 paket kakaolu puding
* 1 kg süt
* 1 paket krem şanti

yapılışı

önce yumurta, şeker, nişasta, un ve kabartma tozuyla bildiğimiz pandispanya kek hazırlanır. piştikten sonra kek soğurken 750 ml süt ile kakaolu puding hazırlanır. kekin üzerine önce pudingin yarısı dökülür, sonra bir sıra bisküviler dizilir ve kalan puding en üste dökülür. bisküvileri ıslatmaya gerek yok, pudingi sıcak dökmeniz yeterli. iyice soğuyup puding donunca da 1 bardak süt ile hazırlanan krem şanti sürülür. dolapta bi süre bekletip donduktan sonra servis yapmanızı tavsiye ederim. sanırım o dondurma havasını veren de donmuş puding. afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum yaptığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...